Balance by Feet

Behandelingen

Zen stones balance concept

Wat is Voetreflex

VoetreflexPlus is een combinatie van Westerse en Chinese voetreflexologie. Voetmassage wordt al duizenden jaren toegepast in China. De Chinese kennis op dit gebied is ongelooflijk groot. In het westen wordt voetreflexmassage sinds 150 jaar toegepast. Er bestaan duidelijke verschillen tussen de Chinese en Westerse technieken en filosofieën. Zo behandelt men in het Westen alleen de voeten en gaat men er vanuit dat de reflexzones op de voeten corresponderen met de verschillende delen in ons lichaam. Met de Chinese techniek masseert men ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen, armen en knieën, De meridianen vormen in ons lichaam een energetisch systeem en voorzien het lichaam van energie. De combinatie van beide technieken biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.

Een andere vorm van voetreflextherapie zijn de energetische massages. Energetische massage is een intuïtieve massage, ondersteunt diepe ontspanning, heeft een harmoniserend effect. De energetische massages werken sterk op de geest en zijn zeer rustgevend. Hierbij wordt gemasseerd met hele zachte druk. 

Woman getting foot massage
Waarom therapie
Om een behandeling te ondergaan hoeft men niet noodzakelijk klachten te hebben. In Nederland laat men zich meestal pas behandelen als er al enige tijd een klacht is, maar in de Chinese geneeskunde (TCM) gaat men uit van het principe dat voorkomen beter is dan genezen. In de praktijk kunt u dan ook terecht voor een preventieve behandeling.
Bij welke klachten?
- Spijsverteringsklachten
- Hormonale problemen
- Menstruatie- en overgangsklachten
- Rug-, nek- en schouderklachten
- Acne en andere huidproblemen
- Hoofdpijn/migraine
- Stress gerelateerde klachten
- Burnout
- Vermoeidheid/slaapproblemen
- Peesklachten
- Reumatische klachten
- Jicht

Behandeltraject

Voorafgaand aan een  behandeltraject wordt een intakegesprek gehouden.

Voor dat het intake gesprek plaatsvind stuur ik je een vragenlijst per mail toe, deze lijst mag je zo uitgebreid mogelijk invullen en terug sturen, zodat ik deze mee kan nemen tijdens het intake gesprek.
Tijdens het intake gesprek onderzoek ik je voeten (voetdiagnostiek) om te zien en te voelen waar de verstoringen zitten en ik deze in kaart kan brengen.

De eerste massage vindt ook plaats tijdens dit consult, deze heft blokkades op en laat de energie vrijer stromen.

Ook de leefstijl wordt meegenomen in het behandelplan.

Na het gesprek en de massage gaan we een voorlopig  behandelplan opstellen, ik spreek bewust van “we”, aangezien het altijd om een samenwerking gaat tussen jou en mij en ik wil dat je actief betrokken bent bij je eigen herstelproces.

De volgende massages zullen gebeuren aan de hand van ons samengesteld behandelplan. we bespreken voor elke massage de verandering(en) die je hebt opgemerkt na de vorige behandeling. eventueel kunnen we het plan aanpassen.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen zal afhangen van de klacht en van hoelang de klacht al bestaat, soms zijn  twee behandelingen afdoende en soms is het nodig om acht behandelingen af te spreken. dit om voor een langere termijn resultaat te bereiken en een goede balans te creëren. alles gaat in overleg met de cliënt.

De vrouw in balans
Balance by Feet biedt speciale behandelingen gericht op vrouwenklachten. Menstruatie, overgang en menopauze kunnen gepaard gaan met allerlei symptomen, die invloed hebben op zowel de fysieke als de emotionele toestand van de vrouw. De Chinese Geneeskunde heeft een lange traditie en ervaring in het behandelen van deze klachten. Door deze kennis te combineren met de hedendaagse visie en voetreflex worden goede resultaten bereikt. Hiervoor heb ik een speciale module gevolg die toegespitst is op bovenstaande klachten. De behandelingen worden ondersteund met voeding- en leefstijladviezen om de vrouw nog meer ondersteuning te bieden. Hierdoor kan ze zich optimaal vrouw voelen in iedere fase van haar leven.

De menstruatie
Wanneer er voldoende "Qi" (energie) en "Bloed" is in het lichaam en dit onbelemmerd stroomt verloopt de menstruatiecyclus zonder klachten. Hooguit is er sprake van een licht oncomfortabel gevoel bij het begin van de menstruatie. PMS symptomen zoals hoofdpijn, gespannen borsten, pijnklachten en emotionele klachten geven aan dat er een verstoring in het lichaam aanwezig is. Ook een onregelmatige cyclus met veel of weinig bloedverlies, stolsels in het menstruatiebloed zijn tekenen hiervan. Weinig bloedverlies kan betekenen dat er “leegtes” zijn in het lichaam. Dit beeld komt regelmatig voor na langdurig pilgebruik en kan invloed hebben op de vruchtbaarheid van de vrouw. Hevige menstruaties kan beteken dat er teveel “volte” in het lichaam aanwezig is en dat uiteindelijk leiden tot tekorten.

De overgang
Verandering in de hormoonhuishouding zorgt voor veranderingen in de emoties. Wanneer de vrouw in balans is, zal deze periode zonder al te veel klachten verlopen. Bij veel vrouwen is er sprake van een verstoring van dit balans en kunnen er klachten ontstaan. Dat kan best hevig zijn. Dat kan een gevoel van eenzaamheid, neerslachtigheid, huilbuien en prikkelbaarheid, innerlijke onrust zijn. Samen met opvliegers, nachtzweten en slecht slapen kan dit een minder fijne periode zijn in het leven van een vrouw. De overgang is een proces dat zich over een flink aantal jaren uitspreidt, en zorgen voor een ontregeling van het dagelijks functioneren. Voetreflexbehandelingen, samen met de Chinese massages kunnen gecombineerd met voeding- en leefstijladviezen een sterke vermindering van klachten bewerkstelligen.
Fibromyalgie
Iedere Fibromyalgie patiënt is uniek, zo ook de behandeling. Het komt helaas nog steeds voor dat iemand met fibromyalgie de deur wordt gewezen omdat de pijnlijke aandoening zo ‘’lastig’’ te behandelen is. Het tekort aan kennis en een goede begeleiding maakt fibromyalgie nog pijnlijker dan dat het al is. Als Fibromasseur kan ik de helpende hand bieden, alleen al door te luisteren, er te zijn en op de juiste wijze aan te raken. Fibromyalgie, ook wel weke-delen reuma genoemd, valt onder de reumatische aandoeningen. De pijn die deze vorm van reuma veroorzaakt is zware spierpijn en stijfheid in het hele lichaam. Deze pijn bevindt zich in spieren, spier- en gewrichtsaanhechtingen en pezen. Andere vaak voorkomende symptomen zijn slaapstoornissen, concentratieproblemen, tintelt gevoel in handen en voeten, duizeligheid of migraine. Een lichaam onder stress en pijn is in een staat van “vluchten” of “vechten”. Met andere woorden het systeem reageert alsof er gevaar dreigt. Hierdoor is de ademhaling oppervlakkig, het hart maakt overuren en de reparatie en het herstel van het lichaam staat in de wachtstand. Massage kan verlichting geven bij fibromyalgie en het volgende bewerkstelligen.

• Het versterken van lymfesysteem.
• Verlichting van spierkrampen.
• Verlagen van de bloeddruk.
• Opname van zuurstof in de spieren.
• Verbetering van het bewegingsapparaat.
• Vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller – Endorfine.
Gewichtsbeheersing
De laatste jaren worden we steeds dikker. Het wordt wereldwijd een probleem waarmee steeds meer mensen en ook steeds meer kinderen te maken hebben. In de praktijk zie ik ook meer cliënten met overgewicht en /of cliënten die problemen hebben als gevolg van hun overgewicht.

In de Traditionele Chinese Geneeskunst spreekt men niet van overgewicht of ondergewicht, maar over een gebrek aan evenwicht en balans. De disbalans kan veroorzaakt worden door stofwisselings- of psychologische problemen soms ook door een verkeerde leefstijl. Ook disbalans van de hormoonhuishouding kan afvallen bemoeilijken. Het verleden kan ook in het heden een verstoring geven op het gebied van gezonde keuzes maken op voedingsgebied en leefstijl. Als gewichtsconsulent begeleid ik jou naar een gezond gewicht op een verantwoorde manier. Niet door honger diëten, maar door te kijken naar gezonde voeding wat jij lekker vind en naar de mogelijkheden om beweging in te voeren in je dagelijkse leefstijl. Samen kijken we wat voor jou het beste gaat werken, door middel van geboden en geen verboden. De begeleiding is erop gericht om af te vallen en een stabiel gewicht te blijven handhaven. Tijdens de behandelingen wordt er ook aandacht besteed aan de mentale kant van de problemen rondom eten. Samen met voetreflexmassage kan ik jou goed ondersteunen bij het afvallen.

Het doel is simpel, een gezond gewicht in een gezond lichaam.
Coaching
Waarom coaching? Coaching is de laatste jaren sterk in opkomst en wordt door velen reeds succesvol gebruikt. Steeds vaker kiest men ervoor zich te laten coachen. Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij je samen met een coach werkt aan een persoonlijk doel of probleem. Coaching helpt je zelfbewuster te worden en om het beste uit jezelf naar voren te halen. Je wordt geconfronteerd met je eigen gedrag, geprikkeld en uitgedaagd. Coaching gaat er vanuit dat je zelf weet waar je kracht en inspiratiebronnen liggen. In de huidige samenleving nemen we echter vaak niet de tijd om bij onszelf stil te staan. Coaching helpt je om stil te staan bij vragen als: wie ben ik? Wat wil ik? Wat zijn je wensen en dromen? Een coach helpt je bij zowel diverse levensvragen als bij zeer concrete doelen of problemen. Coaching is gericht op mensen die zichzelf willen ontwikkelen en actief met hun persoonlijke ontwikkeling aan de slag willen. Coaching ondersteunt globale levenssituaties, verbetert prestaties en creëert wenselijke situaties.

Coaching is bijvoorbeeld geschikt in de volgende situaties:
• Manieren zoeken om de stress in ons leven te beperken
• Een balans te vinden tussen werk en privé
• Beter te leren communiceren
• Meer zelfbewustzijn
• Betere zelfdiscipline
• Inzicht te krijgen in je eigen valkuilen

Ook kun je door een traject te volgen inzicht krijgen in de volgende vraagstukken.
• Waarom voel ik me soms zo onzeker?
• Wat geeft energie en wat kost energie?
• Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe kan ik die optimaal inzetten?
• Hoe krijg ik een goede balans tussen werk en privé?
• Welke richting wil ik op met mijn leven?
• Waar word ik door geïnspireerd?
• Hoe kan ik beter grenzen stellen?
• Waarom lukt het niet om bepaalde doelstellingen te bereiken?

Door middel van coaching sessies kom je erachter wat belangrijk voor je is, kun je je gedachten ordenen, zodat gevoelens, woorden en acties zodat deze weer dezelfde kant opstaan.
Het gaat erom dat je weet wat je, wilt bereiken, waarbij de coach je helpt en begeleid in het bereiken van je doelstellingen zodat je een leven leidt dat ingericht is zoals jij dat graag wilt.

Dorn therapie en Breuss-massage
De Dorn Methode met de Breuss-massage is een zachte wervel therapie waarmee ik vele klachten als gevolg van beenlengteverschil, scheefstand van ruggenwervels, nekwervels en dislocatie van gewrichten behandel.
Rugpijn en nekklachten verdwijnen op een eenvoudige, zachte en snelle manier. Hierbij wordt zeer goed gekeken naar de oorzaak van de afwijking. Door de dynamische maar zachte wijze van handelen is het corrigeren van een scheefstand van een wervel of het bekken een prettige ervaring in tegenstelling tot vele andere manuele behandelvormen. Dorn is eenvoudig en effectief manier voor het oplossen van gewrichtsblokkades, scheve wervels en wervelkolom, bekkenscheefstand en beenlengte verschillen. De volgende gewrichten kunnen gecorrigeerd worden:
De benen, het bekken, de lendenwervers, de borstwervels, de nekwervers, het sleutelbeen, het kaakgewricht, het schoudergewricht, de ellenboog, de pols. Dorn therapie kan altijd worden gecombineerd met een Breuss-massage.

De Dornmethode kan o.a. worden toegepast bij:
- SI-gewrichtsklachten
- schouderklachten
- bekkenscheefstand
- lage rugpijnen
- nekklachten
- hoofdpijn
- scoliose / lordose
- overige rug(pijn)klachten.

Maar ook bij diverse klachten die (in)direct een relatie hebben met de ruggenwervelkolom zoals maag,- en darmklachten, duizeligheid, menstruatiepijn.
Na de Dorn behandeling is het goed 2 á 3 dagen inspanningen vermijden. Vaak geef ik ondersteunende bewegingen mee. Er kan wat spierpijn optreden op plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn. Veel water en thee drinken helpt hierbij om het ontgiften te bevorderen (opgehoopte giften in de weefsels komen nu los).

De Breussmassage is een rustige, ontspannende rug massage met als doel de rugspieren te ontspannen rondom de wervelkolom. Door deze ontspanning is het mogelijk ruimte te creëren tussen de wervels. Zo kunnen klachten, zoals ischias, hernia, tussenwervelschijfklachten, strakke verstijfde rugspieren en lage rugpijn, ongevaarlijk en succesvol worden behandeld. Dit maakt de Breus-massage uitermate geschikt als ontspanningsmassage bij pijn en/of stress.
OncoReflex
Een voetreflextherapeut kan helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van leven door het geven van een voetmassage. De massage ontspant en helpt bij het herstel van lichaam en geest. Voetreflexmassage (Oncoreflex®massage) is een massage van de voeten en onderbenen. De massage kan zowel voor, tijdens en na de behandeling van kanker gegeven worden. Ook in de palliatieve en terminale fase kan massage de kwaliteit van leven verbeteren.

De voetreflexmassage kan zorgen voor ontspanning, vermindering van stress en angst, verbetering van slaap, vermindering van pijn-, misselijkheid- en vermoeidheidsklachten. De voetreflextherapeut stemt de massage af op uw klachten, wensen en conditie. Veel mensen vinden het bij de voetmassage fijn, dat ze zich niet helemaal hoeven uit te kleden. Zeker als ze zeer vermoeid zijn. De meeste massages kunt u ook zittend in een (comfortabele-) stoel krijgen.

Kosten en verwijzing
Een groot aantal zorgverzekeraars vergoeden (deels) de voetreflexmassage. Vraag hiernaar bij uw zorgverzekeraar. U hebt geen verwijzing nodig van uw (huis)arts. Het is verstandig om de behandeling door een voetreflextherapeut met uw behandelend specialist te bespreken.

Kwaliteit
Als voetreflextherapeut ben ik aangesloten bij het landelijke netwerk Oncoreflex®- voetreflexmassage bij kanker. Zij hebben ruime ervaring in voetreflextherapie en hebben de specialisatie opleiding Oncoreflex® voor voetreflextherapeuten gevolgd. Ik volg jaarlijks een bijscholing Oncoreflex® en moet ik voldoen aan de eisen van het kwaliteitsregister.

Afspraak

Gelijk een afspraak maken?