Balance by Feet

Behandelingen

Zen stones balance concept

Wat is Voetreflex

VoetreflexPlus is een combinatie van Westerse en Chinese voetreflexologie. Voetmassage wordt al duizenden jaren toegepast in China. De Chinese kennis op dit gebied is ongelooflijk groot. In het westen wordt voetreflexmassage sinds 150 jaar toegepast. Er bestaan duidelijke verschillen tussen de Chinese en Westerse technieken en filosofieën. Zo behandelt men in het Westen alleen de voeten en gaat men er vanuit dat de reflexzones op de voeten corresponderen met de verschillende delen in ons lichaam. Met de Chinese techniek masseert men ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen, armen en knieën, De meridianen vormen in ons lichaam een energetisch systeem en voorzien het lichaam van energie. De combinatie van beide technieken biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.

Een andere vorm van voetreflextherapie zijn de energetische massages. Energetische massage is een intuïtieve massage, ondersteunt diepe ontspanning, heeft een harmoniserend effect. De energetische massages werken sterk op de geest en zijn zeer rustgevend. Hierbij wordt gemasseerd met hele zachte druk. 

Woman getting foot massage

Behandeltraject

Voorafgaand aan een  behandeltraject wordt een intakegesprek gehouden.

Voor dat het intake gesprek plaatsvind stuur ik je een vragenlijst per mail toe, deze lijst mag je zo uitgebreid mogelijk invullen en terug sturen, zodat ik deze mee kan nemen tijdens het intake gesprek.
Tijdens het intake gesprek onderzoek ik je voeten (voetdiagnostiek) om te zien en te voelen waar de verstoringen zitten en ik deze in kaart kan brengen.

De eerste massage vindt ook plaats tijdens dit consult, deze heft blokkades op en laat de energie vrijer stromen.

Ook de leefstijl wordt meegenomen in het behandelplan.

Na het gesprek en de massage gaan we een voorlopig  behandelplan opstellen, ik spreek bewust van “we”, aangezien het altijd om een samenwerking gaat tussen jou en mij en ik wil dat je actief betrokken bent bij je eigen herstelproces.

De volgende massages zullen gebeuren aan de hand van ons samengesteld behandelplan. we bespreken voor elke massage de verandering(en) die je hebt opgemerkt na de vorige behandeling. eventueel kunnen we het plan aanpassen.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen zal afhangen van de klacht en van hoelang de klacht al bestaat, soms zijn  twee behandelingen afdoende en soms is het nodig om acht behandelingen af te spreken. dit om voor een langere termijn resultaat te bereiken en een goede balans te creëren. alles gaat in overleg met de cliënt.

Afspraak

Gelijk een afspraak maken?